top of page
Lichaamsgerichte therapie
Ons lichaam is een bron van grote wijsheid!
Alleen weten we die wijsheid niet altijd goed te interpreteren en nemen we niet voldoende de tijd en de ruimte om ernaar te leren luisteren. Ons lichaam vertelt ons echt alles over onszelf, er liggen grote schatten van informatie verborgen in onze lichaamstaal, lichaamshouding, lichaamsklachten (kwaaltjes, ziektesymptomen, aandoeningen, pijnen, ziekten). 
Niet altijd zo makkelijk om die taal te gaan ontcijferen. Dat vergt, naargelang jouw unieke situatie, een bewustwordingsproces over je eigen leven, je verleden, een ontbolstering van de vele laagjes die opgestapeld werden doorheen jouw bestaan... 
 
Je lichaam is een geheel van energetische informatie. Het is via energetische structuren (chakra's, meridianen, aura, energiepunten, je organen, de natuur...) verbonden met je geest, je denken, je intuïtie, je voelen, je ziel. Alles is met alles verbonden!
Via mijn handen en gefocuste energie kom ik in contact met jouw lichaam. Ik luister diep naar de fluisteringen van jouw lichaam. Jouw lichaam vertelt me, en laat me op allerlei manieren zien en voelen welke plaatsen aangeraakt en gezien willen worden en iets willen verteld krijgen. Energie die vastzit, gestagneerd zit, opgehoopt zit, gekristalleerd zit, krijgt de kans om in beweging te komen. Energie gaat beginnen stromen. Mijn handen vormen een brug voor stroming en release van energie. 
Mijn handen oefenen naargelang de blokkade (heel) zachte of iets hardere druk uit, blijven soms heel lang op eenzelfde plek liggen, dringen diep in je energetische structuren binnen, maken bewegingen met je armen, benen, stretchings, wrijven, alles is mogelijk,...
 
De behandeling wordt op kledij uitgeoefend.
Naast het bijzonder ontspannende effect, krijg je ook de gelegenheid om dieper in jezelf te gaan voelen hoe je lichaam zich eigenlijk voelt, waar de energie stroomt of blokkeert, waar je pijn voelt en hoe die pijn voelt, hoe bepaalde aanrakingen op bepaalde zones/punten/lichaamsdelen jou al of niet beroeren, iets teweeg brengen, soms krijgen bepaalde emoties de kans om gezien en gevoeld te worden.
Hoe je ademhaling je al of niet ondersteunt of bijkomende informatie geeft over waar je lichaam en geest in verzet gaan, spanningen ondervindt,...
Een lichaamsgerichte therapeutische sessie duurt 1,5 uur (met voor- en nagesprek) en kost 100 euro. 
Over mijn ervaring met lichaamgerichte sessies:

Werken met het lichaam vind ik zo interessant en zinvol omdat ons lichaam energetisch alle informatie bevat en opgeslagen heeft van wie we zijn en wat we ooit gevoeld en gedacht hebben (in onze organen, spieren, cellen, op het kleinste microniveau, maar ook in onze onzichtbare energetische lichamen). Ons lichaam is een bron van gouden wijsheid!

Mensen komen tot bij mij met heel uiteenlopende vragen, klachten, symptomen, issues,...

Hoewel een opsomming geven voor mij als vrij oppervlakkig aanvoelt, omdat de mens een complex wezen is, omdat alles met alles samenhangt en ik niet graag in hokjes opdeel, geef ik toch een greep mee. Als mens hebben we nu eenmaal ook behoefte aan indeling/structuur/catalogeren: 

begeleiding in het proces van herstel van een "burn-out", erkennen van hooggevoeligheid en hoe daarmee om te gaan, midlife crises, zoektochten naar zingeving, autisme, angst- en paniek problemen, depressie, intimiteits- en seksuele vragen, zwangerschap, geboortetrauma's, seksueel misbruik, codependency, narcisme, geheugenproblemen, weinig of geen herinneringen aan kindertijd, moeilijke kindertijd, niet kunnen in contact komen met emoties zoals angst/verdriet/boosheid..., zingeving bij ongevallen/breuken, bindings- en verlatingsangst, relatie-dynamieken, verslavingen, auto-mutilering, slaapproblemen, voeding en lichaamsgewicht, eetproblemen, primal issues (recht te bestaan, recht te mogen leven), puberteitsstruggles/hoogbegaafde en gevoelige tieners, herinneringen aan vorige levens/integratie daarvan in huidige menselijk bestaan, pijnen en kwaaltjes in het lichaam, auto-immuun "ziektes", omgaan met allerlei vormen van stress/onrust, relatie met kinderen en ouders, alcohol- en drugsgebruik, grenzen leren stellen, fight flight freeze reacties in zenuwstelsel herstellen, oververmoeidheid, gebrek aan energie, rouw en verwerking na overlijden, tot rust komen, onverwerkte gevoelens, incarnatiemoeilijkheden, trauma's op multidimensionale lichaam,... 

Ik bekijk symptomen/ziektebeelden/kwetsuren niet als "problemen" of als "iets dat je overkomt" maar als kansen. Kansen tot het ontwikkelen van bewustzijn daarover, tot het aanvaarden van dit stukje "anders-zijn" (wat uiteindelijk ook maar een overtuiging is) en het te kunnen transformeren.

Ik werk steeds vanuit het perspectief van de energetische geneeskunst, die per definitie een holistische insteek heeft.  Alles is met alles verbonden en alles is energie. Wij zijn energie. Alles bestaat uit frequenties, golven, velden. Er is zoiets als een kwantumrealiteit in ons, rondom ons.

 

Ieder mens is een complex en levend geheel van energetische informatie. Wij hebben niet enkel ons fysiek lichaam. Er zijn meerdere energetische lichamen en netwerken en omstandigheden in en rondom ons fysiek lichaam die ons "zijn" beïnvloeden. Wie we zijn, hoe we zijn. 

 

Mijn bewustzijn evolueerde doorheen de jaren  naar een energetische kijk op mens, lichaam, gezondheid en ziekte en de samenhang tussen alle fenomenen in de universa. Deze verruiming van mijn bewustzijn hielp me zoveel meer te verklaren waar ik geen afdoende verklaring voor kon vinden.  

 

Ik gebruik geen vaststaande methodologie/protocollen tijdens mijn sessies. 

Ieder mens is uniek, ieder levenspad is uniek, ieder zenuwstelsel is uniek, iedere bedrading is uniek. Elk familiesysteem is uniek. Iedereen heeft unieke combinaties van issues, levensthemas, levensvragen, en die veruitwendigen zich ook nog eens op andere manieren (... en toch ook hebben we ook allemaal dezelfde core wounds, en is er ook zoiets als een collectief veld waar we allemaal op aangesloten zijn). 

 

Daarom werk ik altijd intuïtief, in het moment ontstaat vanzelf wat nodig is. Ik kijk, voel, luister, vraag... Ik luister veel en breed, ook luister ik "doorheen", in de subtiele diverse energetische lagen, in het niet altijd uitgesprokene, zichtbare. En ik luister ook goed naar mezelf, vanuit mijn stille ruimte. 

 

Soms blijkt hoe een sessie er zal uitzien uit het gesprek, soms merk ik dat op aan (ogenschijnlijke) details, soms geven mensen dit heel bewust zelf aan, soms ontstaat dat gewoon tijdens de sessie. Eigenlijk ga ik ervan uit dat degene die voor een sessie komt op 1 of andere manier, soms heel subtiel, zelf meebrengt wat aan de orde is. Een verhaal, een enkel woord, een handeling, een blik, een lichaamsdeel dat zeurt, dat opvalt, ons systeem toont steeds wat wil gezien, gehoord, gevoeld... worden. Mijn basisgeloof is dat iedere mens zichzelf het beste kent en een krachtig wezen is, echter kan die kracht verscholen liggen onder vele lagen van conditionering en energetische beladenheid. 

 

Soms komen mensen voor een losse sessie, maar de meeste mensen komen meerdere sessies na elkaar, om steeds breder of dieper of "anders" te kunnen gaan in de thema's die worden aangebracht, die we samen ontdekken, die zich tonen tijdens onze sessies, om een veld van vertrouwen en veiligheid op te bouwen en te ervaren en van daaruit dieper te kunnen zakken in delicatere thema's die  aanwezig zijn, enz... 

 

Soms moet eerst de nodige energie opgebouwd worden om daarna dieper te kunnen gaan in een release van energetische beladenheid van het systeem. 

 

En mijn handen zijn daar een belangrijke "tool" bij. 

 

Mijn handen... 

 

Bij de start van mijn praktijk, deden mijn handen vooral wat ik geleerd en gevoeld had in mijn 4 jarige shiatsu-opleiding. Gaandeweg, door vele oefening via sessies, heb ik de energetische kracht en gevoeligheid van mijn handen steeds verfijnder mogen ontdekken en dat blijft zich verder ontwikkelen. 

 

Ik kreeg het cadeau om met mijn handen toegang te krijgen tot energetische informatie waar mijn lichaam en geest dan mee aan de slag gaat. Op allerlei manieren, ik ontdek er elke sessie meer over. 

 

Via mijn handen, die steeds naar de juiste plek geleid worden, waarbij ik in een staat van gefocust bewustzijn en tegelijk ontspannen overgave ben, voel ik waar in het lichaam Bewustzijn geblokkeerd/opgehoopt/geclusterd/verstopt/vermomd zit.

 

Ik krijg via aanraking met mijn handen op het lichaam van de ander signalen en impulsen in mijn bewustzijn/lichaam/energetische lichamen, vaak in de vorm van golven, frequenties, subtiele temperatuurswaarnemingen, beelden en gedachten, warmte en koude doorheen mijn fysieke lichaam,... 

 

Dan weet ik dat daar iets wil bewogen worden, iets in bewustzijn wil komen. En dan geef ik dat veld ruimte, ik geef het alle ruimte, aandacht, op een uitnodigende nieuwsgierige/liefdevolle/speelse manier. 

 

Vaak liggen mijn handen minutenlang op eenzelfde plek (en lijkt "Tijd" stil te staan), heel zachtjes maar tegelijk ook heel indringend, om daar steeds dieper in te zakken, soms is ook echt druk en manipulatie van het fysieke weefsel nodig en ga ik actiever tewerk, soms is de manier en intentie van mijn aanraking nodig om iets te doen bewegen bij de ander. Zovele uitdrukkingen en mogelijkheden!  

 

Tijdens een energetische sessie wil ik niet Weten, analyseren, oplossingsgericht tewerk gaan, ik wil enkel toe-laten/faciliteren wat zich wil bewegen in de diepere lagen van iemands leven. 

 

Hoe voelt dit nu voor voor de ontvanger tijdens een sessie? 

 

Er gebeurt natuurlijk vanalles tijdens zo'n sessie, en ook is dit elke keer weer anders. De ontvanger gaat een hele reis door in zijn/haar eigen bewustzijn, krijgt de kans om diep te connecteren met eigen lichaam. En dat kan een heel ontspannen tranceachtig gevoel geven, dat kan emotionele releases geven, dat kan alertheid geven waar voorheen geen alertheid was, dat kan trillingen en schokjes in het lichaam geven, dat kan nieuwe bewustzijnservaringen geven die tot nadenken aanzetten, dat kan plotse herinneringen/beelden geven, enz... 

 

Tijdens een energetische sessie maken we eigenlijk samen een reis in Bewustzijn.  En praten we daarna over wat beleefd werd. 

lichaamsgerichte therapie
20190706_171213.jpg

" The pains you feel are messengers.

 

Listen to them carefully... "

wisdom of your body.jpg
FB_IMG_1636989056801.jpg
bottom of page